Donderdag 9 juli 2020- Webinar Centrum voor Levensvragen NW Veluwe: 

Levensvragen, het zal me een zorg zijn! Wat kan je als zorgprofessional met zingevingsvragen

Sinds kort zijn in heel het land op initiatief van en betaald door het ministerie van VWS Centra voor Levensvragen opgericht. Ook in onze regio. Daar kan iedereen van 50 jaar en ouder of palliatief met levensvragen terecht. En kan men kosteloos drie gesprekken krijgen met één van de aan het Centrum verbonden geestelijk verzorgers. Centrum voor Levensvragen Noordwest Veluwe organiseert op donderdag 9 juli a.s. van 19.00 – 20.00 uur een interessante webinar over dit thema.

Zorg voor levensvragen in de thuissituatie

Waar zorg je zelf voor? Wanneer verwijs je naar een geestelijk verzorger, een psycholoog of een POH GGZ?

Bij deze webinar schuiven aan: Thijs Tromp, bestuurder van Reliëf, Chr. Vereniging van Zorgaanbieders), Willem Blokland, humanistisch geestelijk verzorger van het UMC Utrecht en van het Centrum voor Levensvragen NW Veluwe, Onderzoekers die werken onder René van Leeuwen, verpleegkundige en gezondheidswetenschapper, en lector zorg en zingeving aan Hogeschool VIAA te Zwolle.

Waarom een webinar over levensvragen?

Op het eerste gezicht klinkt het heel zwaar: levensvragen. Maar als je even nadenkt heeft iedereen ermee te maken. Het heeft namelijk te maken met de vraag wat je beweegt in je leven. Wat inspireert je, en wat geeft jouw leven betekenis? Wat bezielt je? Daar sta je lang niet elke dag bij stil. Maar soms gebeuren er dingen in je leven waardoor je wordt stilgezet. Bijvoorbeeld bij geboorte of dood, ziekte of beperking, begin of eind van een relatie, overgangsmomenten in het leven, verlies of trauma. Of door de impact van het coronavirus. Als zorgprofessional is dat de vierde dimensie naast lichamelijk, geestelijk en sociaal, die soms lastig handen en voeten te geven is. In de webinar gaan we hierover in gesprek met elkaar.

Aanmelden De webinar is zonder kosten te volgen. Aanmelden is wel noodzakelijk. Dat kan via

Deze link

 

Dinsdag, 25 oktober:

Chaplaincy – Conferentie over religie en ethiek in openbare instellingen
Plaats: Radium Hospital, Research gebouw auditorium
Ullernchausseen 70, Oslo
Noorwegen
Tijd: 9.15 – 16.30 uur

13:10 Key note speech Willem Blokland:
‘A world of significance. A new approach to pluralistic spiritual care at the Department of Existential Orientation & Spiritual Care in the University Medical Center’

Gratis deelname.
Inschrijven via trooglivssyn.no