foto willem bloklandWillem Blokland (62), humanistisch raadsman

Als humanistisch raadsman spreek ik al bijna 35 jaar mensen van wie het leven op scherp staat. Of juist scherpte mist. Een gezond en fijn leven is niet vanzelfsprekend. We hebben minder grip op het leven dan we vaak denken. Je kan ineens op verlies komen te staan: je gezondheid, je relatie, een goede vriend of vriendin, je werk, die fijne collega’s, je bezieling en motivatie. Je kan het allemaal kwijtraken. Dan kom je op het terrein van verlies & rouw, zin & betekenis. Dan wil je je opnieuw oriënteren in het leven.

Misschien wil je dat samen met mij proberen? Samen gaan we op zoek naar wat je emoties en gedachten, herinneringen, beelden en verlangens willen zeggen. Is er meer tijd nodig? Moet het onvermijdelijke in de ogen worden gekeken? Kan kwetsbaarheid nieuwe kracht worden? Waar is de ‘flow’?

Mijn insteek in het gesprek is rustig, respectvol, persoonlijk en doortastend.

Ik werk als docent en counselor voor mijn eigen bedrijf ‘Onder de appelboom’ en kan je ontvangen in mijn praktijk in Amersfoort of in Zeeuws-Vlaanderen. Daarnaast ben ik sinds 1990 humanistisch raadsman bij de Dienst Levensoriëntatie & Geestelijke Verzorging in het UMC Utrecht. En ik ben verbonden aan een aantal Centra voor Levensvragen. Van daaruit verzorg ik scholingen en bezoek ik mensen thuis.

Werkervaring

Beroepsverenigingen

Contact