Willem Blokland, humanistisch raadsman

Als humanistisch raadsman spreek ik al bijna 40 jaar mensen van wie het leven op scherp staat. Of juist scherpte mist. Een gezond en fijn leven is niet vanzelfsprekend. We hebben minder grip op het leven dan we vaak denken. Je kan ineens op verlies komen te staan. Je gezondheid, je relatie, een goede vriend of vriendin, je werk, die fijne collega’s, je bezieling en motivatie: je kan het allemaal kwijtraken. Dan kom je op het terrein van verlies & rouw, zin & betekenis. Dan moet je je opnieuw oriënteren in het leven.

Misschien wil je dat samen met mij proberen? Samen gaan we op zoek naar wat je emoties en gedachten, herinneringen, beelden en verlangens willen zeggen. Hoe ga je om met je situatie? Moet het onvermijdelijke in de ogen worden gekeken? Kan kwetsbaarheid nieuwe kracht worden? Hoe verder?

Mijn insteek in het gesprek is rustig, respectvol, persoonlijk en doortastend.

Ik werk als docent en counselor voor mijn eigen bedrijf Onder de appelboom en kan je ontvangen in mijn praktijk in Amersfoort of in Zeeuws-Vlaanderen. Daarnaast ben ik verbonden aan een aantal Centra voor Levensvragen. Van daaruit verzorg ik scholingen en bezoek ik mensen thuis.

Werkervaring

Beroepsverenigingen en registraties

Contact